Nya iMac är nu äntligen här bara 5 mm tjock och med 40% mindre volym. Men det är mer än bara design…

Med Fusion Drive har Apple skapat en kombinerad lagring teknik som möjliggör både prestanda och hög lagringskapacitet. Prestanda som erhållits genom de snabba SDD minnen som lagrar filer och data som används ofta. Denna teknik skapar ett system som är mer än tre gånger snabbare än traditionell lagring. 1 TB är nu dessutom standard på alla nya iMac’s.

 

Traditionella hårddiskar är snart ett minne blått på den traditionella hemdatormarknaden och framöver även när det gäller centrala lagringslösningar. Den traditionella hårddisken är idag den överlägset största flaskhalsen som finns på dagens datorer. Med dagens SSD minne kan löshastigheten förbättras med 300-400%. Men just nu är det bara prislappen på dessa stora minnen som låter hårddisken leva kvar några år till. Men de närmaste åren kommer vi se kraftiga prisfall när det gäller SSD minnen och där med kommer användandet att öka. Så Fusion Drive tekniken är helt rätt lösning från Apple under denna övergångsperiod.

 

Den nya överföringstekniken Thunderbolt I /O ger dig ultrasnabb dataöverföringshastighet på 10 Gbps och är där med mycket snabbare än exempelvis FireWire.

 

Nya iMac har naturligtvis också ett nytt supersnabbt grafikkort från NVIDIA GeForce och de senaste Intel quad-core processorer. Core i5 och Core i7 med en tillgänglig klockfrekvens på upp till 3,2 GHz.

 

Apple har också minskat skärmreflektionen med 75 procent på nya iMac. Vilket är en otrolig förbättring!

 

Den nya modellerna av iMac har nu 4st USB 3 portar, 2st Thunderbolt-portar, 1st Gigabit Ethernet, En för hörlurar och en SDXC kortplats.

 

Priset börjar på$ 12 000:- för 21,5 ”och ca 18 000:- SEK för 27″ ”

Allt detta sammanräknat kan vi konstatera att Apple har gjort det igen. Skapat ett riktigt mästerverk och en trolig vinnare på dagens tuffa marknad.

 

Grattis Apple!