Att skriva en artikel är inte svårt men för att din artikel på PageZone ska bli så framgångsrik som möjligt vill vi tipsa om några viktiga faktorer som är avgörande. Många som idag skriver artiklar på olika sidor gör detta framför allt för att höja statusen på sin egen sida. Söktjänster som Google fungerar nämligen så att om flera seriösa artiklar pekar mot en specifik hemsida eller blogg så höjer söktjänsten statusen för den sidan i detta specifika ämne. Innehåller dessutom artikeln en bild så lägger söktjänsten till bilden vid bildsök för det specifika ämnet.

 

TIPS

– En större artikel ger helt klart fler besökare. Så var inte rädd för att lägga ut texten. Minst 400 ord.
– Som vanligt gäller att kvalitet lönar sig i längden. En välskriven och seriös artikel får alltid mer uppmärksamhet och länkar till sig.
– Artikeln måste vara helt unik. Alltså ingen kopia av någon annan artikel på internet. annars blir effekten den motsatta och Internets söktjänster kan då svartlista sidor som associeras till artikeln.
– En bra bild med lämplig beskrivning höjer statusen på artikeln ytterligare.
– Skriv inte artikeln för söktjänster på internet. Utan för läsarna. Eftersom en välskriven sida får fler externa länkar av läsarna och på så sätt högre status. Kvalitet lönar sig alltid i längden.
– Länka gärna till sidan från en extern blogg eller liknande. Då höjs statusen för din artikel och dina länkar.
– Vi tillåter en till två externa länkar per artikel.
– Din artikel ökar också i styrka om fler artiklar publiceras på PageZone.
– Att marknadsföra sin artikel via sociala medier som Twitter, LinkedIn och Facebook är också ett annat bra sätt för att skapa uppmärksamhet och trafik.
– Artikels titel är oerhört viktig. Så tänk noga igenom hur du ska formulera den för att skapa intresse för läsarna.
Till sist vill vi bara påminna om att använda sunt förnuft och sidor med personliga påhopp, olagliga aktiviteter samt pornografi kommer därför att raderas. Mer information om våra regler finns under fliken Regler.

 

MER INFORMATION

Vill du lära dig fler tips så kan du även läsa vår artikel om GratisMarknadsföring.

Vill du lära dig mer om artikelkataloger och artikelkatalogen PageZone så ska du läsa vår artikel Artikelkatalogen.

För dig som vill höja rankingen på din hemsida bör även läsa vår artikel om Sökordsoptimering.