BMW X3 2015

BMW X3 är en smart allround SUV som täcker de flesta behoven.

 

I denna recension kommer vi att ta en närmare titt på de fakta och erfarenheter vi har om BMW X3. Antal mugghållare och utseende är inte relevant för oss. Det är helt enkelt upp till dig att avgöra.

 

Den största nyheten från BMW X3 2016 är de nya motorerna. Den nya 20d är mer kraftfull och samtidigt mer bränsleeffektiv. BMW har sedan 1995 minskat koldioxidutsläppen med 30% och fram till 2020 säger BMW att de kommer att få ner den till hälften. Så den nya lättvikts, dubbel turbo motorn är en stor förbättring från tidigare år. CO2 för 20d är bara 138g/km och bränsleförbrukningen är imponerande 5,2l/100km med automatlåda.

 

Om komfort är viktigt för dig, har X3 några bra alternativ som är värda att nämna. Den första är så klart den 8 stegs automatlådan som är helt fantastiskt. Om du sedan lägger till Dynamic Dumper Control (DDC), kommer du ha justerbara stötdämpning och ännu bättre komfort. För att maximera komforten ytterligare bör du även lägga till sportstolarna. Komfortstolar är tyvärr inte ett alternativ på X3. (Finns till X5) Jag vill också rekommendera 17 ”fälgar istället för 19”-21 ”som såklart ser lite coolare ut.

 

Om du vill ha mer prestanda och sportkänsla? Är det bara att lägga till en större motor och M Sportpaket.

 

Den intelligenta 4×4 tekniken som BMW använder kallas xDrive. Denna teknik kommer att förändras och fördela kraften mellan fram- och bakhjulen för att få bästa grepp. Tillsammans med Performance Control som ger mer kraft till de yttre hjulen i kurvan. Då kommer du att ha en bil med fantastiska köregenskaper kan jag lova. En annan bra funktion som du bör kika på också är den dynamiska stabilitetskontrollen.

 

Navigation, skinnklädsel, panoramaglastak och fantastiska högtalare från Harman Kardon är andra alternativ som du kan kanske vill lägga till.

 

Enligt min mening är den nya BMW X3 en av de bästa SUVarna i medelklassen på marknaden just nu. Off-road egenskaperna är verken bra eller dåliga, men jag är säker xDrive kommer att täcka mina behov på snöiga vintervägar i alla fall. X3 är helt enkelt en smart allround bil som täcker de flesta behoven.

BMW X3 2015 Nevada

 

Plus & Minus

 

+ Fri service första tre åren!

+ Utrymme i cupen och bagageutrymmet är bra.

+ Fantastisk automatlåda.

+ Hantering och körning är bäst i sin klass.

+ Bränslesnål dieselmotor.

+ Kvalitetskänsla.

 

– Komfortstolar är inte ett alternativ på X3. (Bara sportstolar)

– Baksätet är inte så bekvämt och det är inte justerbart.

– Nödvändiga tilläggs alternativ är dyra.

 

 

Andra konkurrenter i detta segment är:

Mercedes GLK

Volvo XC60

Audi Q5

Lexus NX 300h

Vill du läsa en bra test som jämför några av dem så finns den här.  (Den är dock på Engelska)

 

Om du behöver mer terrängkörningsegenskaper? Ta en titt på:

Land Rover Discovery Sport

Jeep Wrangler

 

Om du vill ha en bra SUV till halva priset mot en X3? Ta en titt på:

Nissan Qashqai