Vi konsumerar som aldrig förr i Sverige. Vi köper och slänger produkter som inte är bra för djur och miljö. Julhandeln ökar i omsättning varje år. 79,7 miljarder 2018. Vi måste stanna upp och fråga oss själva. Vad är viktigt?

Idag hamnar många skadliga ämnen rakt ner i våra dagvattenbrunnar och avlopp. Klimathotet kan man tycka vad man vill om, men det är fakta att människans konsumtion påverkar vår miljö.

Alla använder någon form av hudvårdsprodukt, vissa mer andra mindre. Hursom så säljs det ofantliga mängder av dessa produkter som innehåller ämnen som är skadliga för både dig och vår miljö. Deodoranter innehåller exempelvis parabener som är ett kemiskt konserveringsmedel som används i stor grad av kosmetiska och farmaceutiska industrier. Parabener kan kopplas till hormonrubbningar hos bland annat tonåringar och gravida kvinnor. Sedan 1990-talet har användandet av parrabener i kosmetikaindrustrin ökat med 180%.

Aluminium finns också i deodoranter och har funktionen att täppa till porerna i huden, något som faktiskt är rent av skadligt. Det gör nämligen att svett inte kommer ut. Vi behöver svettas och svett luktar inte alls, utan det är bakterierna som ansamlas vid fuktiga ställen på kroppen. Där är armhålan rena paradiset för en bakterie. Svett är kroppens sätt att dels reglera temperatur vid ansträngning och att rensa kroppen från slaggprodukter. Aluminium orsakar också klåda och eksem i stor utsträckning. Man tror också att aluminium kan kopplas till bröstkancer och alzheimers. Forskare har också kommit fram till att man kan få i sig 30 till 50 gånger mer aluminium genom deodoranter än vad som anses vara riskfritt.

Steeltown of Sweden tillverkar ekologiska hudvårdsprodukter som inte innehåller några av dessa skadliga ämnen. Vi använder enbart naturliga ämnen i våra produkter som har massor av bra egenskaper för din hud. Kemikalier är billigt och enkelt att använda, men är det rätt? Det påverkar vår miljö och din hälsa. Det är dags att börja tänka till vad du plockar från hyllan i butiken. För vår miljö, för en hållbar framtid.

 

https://www.faccebook.com/steeltownofsweden