Att försäljning och marknadsföring går hand i hand vet de flesta idag. Vilket innebär att ökad marknadsföring automatiskt ger ökad försäljning. Marknadsföring handlar ju i stor utsträckning om uppmärksamhet, så frågan är hur man effektivast får denna uppmärksamhet. Alla har ju inte råd med TV reklam på bästa sändningstid. Då kan gratis marknadsföring vara ett bra alternativ.

Det absolut bästa sättet idag för att få rätt uppmärksamhet är då utan tvekan att skriva en artikel. Men alla är ju inte journalister som kan utnyttja ledande dagstidningar. Men för oss andra finns nu PageZone. En sida där alla som följer reglerna och använder sunt förnuft kan publicera sina artiklar och på så sätt få möjligheten att synas och höras på rätt sätt. En fantastisk möjlighet för alla som vill marknadsföra sin blogg, hemsida eller varför inte produkt.

Förutom det utökade kontaktnätet som en artikel på PageZone ger dig så ger länken du lägger upp i artikeln höjd ranking på sidan den pekar på. Vilket ger dig bättre placering på de olika söktjänster som finns på Internet.

Tänk även på att du kan öka effekten av din artikel genom att marknadsföra den genom sociala medier eller olika bloggar. På så sätt får din artikel högre ranking i ämnet vilket leder till fler läsare och större exponering.

 

En annan viktig del i att marknadsföra sig på nätet är att använda bilder. Det har nämligen visat sig att artiklar med bilder har ett mycket högre attraktionsvärde för många läsare. Så har du en lämplig bild så ska du absolut utnyttja den. Bilder ger artikeln ett mer seriöst intryck samtidigt som man kan förklara många saker enklare med olika bilder.

 

Med över 1.4 miljarder Internetanvändare världen över är webben ett skyltfönster man absolut inte ska underskatta. Dessutom köper ca 78 % av dessa varor över internet någon gång. Vilket ger ett helt otroligt kundunderlag. I Sverige ligger idag Internetutnyttjandet på omkring 96%. En siffra som kryper närmare 100% för varje dag som går. Så tänk dig själv, med en befolkning på snart tio miljoner invånare räcker det om du når ut till en promille av dessa användare. Då har du ett kundunderlag på 10 000 personer. Så gratis marknadsföring mot denna kundgrupp bör du absolut utnyttja.

Om det är första gången som du skriver en artikel på nätet så har vi några tips som du bör ta del av innan du sätter igång. Följer du dessa tips så får din artikel klart större effekt. Dessa tips har vi samlat under fliken Att Skriva En Artikel.