Grillkurser

Sedan 1985 har jag arbetat som professionel grillmästare, att grilla mer eller mindre gör alla, historia kring detta är många och olika, vem har inte misslyckats några gånger? Att vara dåligt förberedd är en av de många orsaker men även brist på kunskap eller felaktiga tips.

Att hitta rätt grillkurs är svårt man nästan påstå att det inte finns, här i Sverige.

Jag vill markera att det är stor skillnad på BBQ och GRILLNING, framför allt på hur grillen är konstruerad men även på hur man bearbetar varorna under grillning. Tips kan variera beroende på vem är som ger dem och kan vara väldigt många med sina felaktigheter, och det vet vi alla att lär man sig fel en gång så kan det vara svårt att korrigera det sedan.

Mer eller mindre alla vet att Argentina är väl känd för sina frigående djur året om, men även Gauchos grillkunskaper. Ordet Asado är grund ord för de olika grill alternativ som en Argentinsk Gaucho behärskar, här några av dem;

Parrillada= Traditionell horisontell grillning

Asado Criollo= Grillning av helt lamm, gris eller hel oxbringa Vertikal

Asado con cuero= Här grillar man hela nöt djur med eller utan skin

Det är många fler dock du behöver inte behärska alla för att kalla sig grillmästare men minns en par av de åtminstone.

Eldning. Hur viktigt är detta för dig? Hur bearbetar du temperatur under grillning? Jag skulle kunna göra en lång lista kring detta men om du tittar på de tre variant här ovan, utan eldnings kunskap skulle inget grillmästar team lyckas med grillningen.

Eldningskunskap är inte att dränka kol eller briketter med tändvätska och kastar i en tändsticka vid stora grillningar får en grillmästare i uppdrag som eldmästare.

Eldmästare; Han har grillningens allra viktigaste roll, i samspel med grillmästarna förse grillarna med rätt temperatur för att nå det optimal effekt och resultat.

Det skulle skriva flera sidor om detta men jag vill inte trötta ut dig från början, vill du veta lite mer om det jag gör gå in på www.empanadas.se

Tack för din tid och lovar att komma med mer om grillning.

Mvh

Hans Dimter, grillmästare.