Många svenskar drömmer om ett eget utlandsboende under den varma spanska solen. Charmiga och trendiga Mallorca har under de senaste åren seglat upp som ett populärt alternativ att investera på. Att köpa lägenhet Mallorca är numera mycket populärt bland skandinaver.

Mallorca

Mallorca är den största av de Baleariska öarna i västra Medelhavet. Balearerna består även av öarna Menorca, Ibiza samt Formentera. På Mallorca bor det ca 800 000 människor varav hälften bor i den kosmopoliska staden Palma de Mallorca.

 

Palma de Mallorca har under de senaste tio åren utvecklats till att bli en kosmopolisk spansk stad med havet runt knuten. Många kallar staden lilla Barcelona då likheterna mellan städerna är stora. Palma har en mycket stor gammal stadskärna med vindlande små gränder, stora pampiga palats och charmiga små stenhus.

 

För svenskar är det främst den gamla stadskärnan samt området Santa Catalina som är populärast när det kommer till köp av mallorcafastigheter. den gamla stadskärnan finns det härliga våningar med takterrasser i allt från stora palats till enklare stadhus. Prisnivån har varit stabil under de senaste åren i de bättre lägena av staden.

 

Santa Catalina var tidigare en separat by utanför palma men har idag växt samman och blivit en egen stadsdel av staden. I Santa Catalina bodde tidigare många fiskare på grund av närheten ner till hamnen. Stadsdelen har en annan karaktär än gamla staden med lägre och mindre hus men bredare ofta trädbeklädda gator. Stadsdelen har under senare tid kallats Palmas egna lilla SoHo på grund av de kreativa klientel som flyttat in.

 

Utanför Palma västerut ligger den charmiga stadsdelen Portixol med sina enfamiljshus som tidigare huserade fiskare, sjömän och annat folk med anknytning till havet. I stadsdelen finns många charmiga små kafeer och restauranger. Stranden ligger precis inpå knuten och en lägenhet eller hus här passar personen som gillar havsaktiviteter.

 

Väster om Palma ligger den populära Cala Mayor stranden och områdena Cala Mayor, Sant Agustin samt Illetas. Dessa områden bebyggdes under 50, 60 och 70-talen fram till idag. Här erbjuds boende med fantastisk sjöutsikt med närhet till havet och centrala Palma.