Vi har alla varit där: Du ser en glimt av dig själv i spegeln och det är en trött och sliten blick som tittar tillbaka på dig: Det som är mest framträdande är de mörka och tunga påsarna som har satt sig under ögonen.

Känner du igen dig? Du är inte ensam om att känna att de där påsarna har slagit rot där under dina ögon, detta är ett återkommande problem för både män och kvinnor i varierande åldrar.

 

Vad kan man då göra åt dessa problem? Det vanligaste är att man skyller på dålig sömn, kan det verkligen vara så enkelt? I så fall borde ju det mörka lagret försvinna av sig självt när vi har sovit ut ordentligt.

En del menar också att det är tillräckligt att hitta en bra concealer, men det täcker ju bara upp tillfälligt. För dig som är mörk under ögonen gäller det istället att hitta själva källan till problemet, för att du lättare ska kunna hitta en lösning och slippa trötta ögon i fortsättningen.

 ringar_under_ogonen

Möjliga orsaker till mörka ringar och påsar under ögonen:

 

Genetik

Detta är den största boven i dramat. Om du ärver den tunna huden under ögonen kommer det automatiskt göra att dina blodkärl syns tydligare. Blodkärlen syns ofta på grund av långsam spridning, som i sin tur är ett resultat av en brist på sömn. Denna ansamling av blod som skapas orsakar sköra kapillärer och läckage.

 

Ålder

Detta är en annan välkänd faktor. Med tiden förlorar huden kollagen och tunnas ut, detta gör att vener syns igenom och blir mer framträdande. Att sola mycket snabbar upp processen då du riskerar att bryta ner kollagen och få fläckar på hyn.

 

Allergier

Allergi kan vara den bakomliggande orsaken för många av de människor som har problem med mörka ringar under ögonen. Allergiska reaktioner frisätter histaminer i kroppen, vilket i sin tur vidgar blodkärlen och orsakar svullnad. Detta kan göra att blodkärlen upplevs större och synligare under den period då allergin påverkar kroppen.

 

Krämer och serum som tar bort ringar under ögonen

 

Ta reda på varför dina mörka cirklar har uppstått genom att försiktigt sträcka huden under ögonen. Om detta område blir mörkare beror förmodligen ditt problem på genetik eller åldrande. Om färgen inte ändras är det mest troligt att UV-strålar eller allergier är orsaken.

 

Detta test kan med stor sannolikhet hjälpa dig en bit på vägen med att avgöra vad som behövs för att bota just din variant av ringar under ögonen. Idag finns det ett flertal olika krämer och serum som har speciellt utvecklade ingredienser för att bota detta. Här kan du titta närmare på effektiv kräm mot mörka ringar på ShytoBuy.se.