ubåtModellnamn:  U-Boat Worx C – Explorer

Har du 16 miljoner över så kan denna ubåt bli din.

Den marknadsförs som världens första undervattenslimousine,  Ca 16 miljoner Kr för modell C – Explorer 5 , vilket är den senaste ubåten från holländska företaget  U-Boat Worx .

Den första undervattenslimousinen har fem bekväma sittplatser, för fyra passagerare och en pilot.

Den kan dyka ner till 300 meter, har luftkonditionering och ger en marschfart på 3 knop .

” Frihet , självständighet och visioner, denna farkost erbjuder ett oändligt utbud av möjligheter som bara väntar på att utforskas . Denna ubåt har oöverträffad prestanda med sin stålskrovkonstruktion och senaste teknik när det gäller tryckskrov. I kombination med en litiumjonbatterikapacitet på upp till 43,2 kWh. Samtidigt ger den fantastiska glaskupan en 360 graders synfält och känslan att verkligen befinna sig i havets djup.

Naturligtvis  är inte detta allt denna undervattens limo kan erbjuda :

Eller vad sägs om tillval såsom extra raketmotorer för rörelse i sidled , eller utrusta den med extern manipulatorarm, Plus bildbehandling sonar , LED-lampor och en HD- videokamera för att gör din undervattensforskning ännu roligare. Det finns även en möjlighet att lägga till en extern fjärrstyrd undervattensfarkost (ROV ) för att snoka i områden där denna stora farkost inte kan komma  åt.

Insida ubåt

Denna u-båt är alltså den optimala farkosten för dig som vill utforska djuphavet på egenhand eller kanske för att arrangera speciella turistengagemang?

Men i första hand är den såklart tänkt som ett komplement till alla som äger en super yacht av större modell.

Önskas en lite enklare modell så bygger tillverkaren mindre varianter för 2 personer och som går ner till 100 m. Eller riktiga djuphavs ubåtar som klarar att gå ner till 1000 meter.