Ibland är det klokt att komma tillbaka till de finansiella grundprinciperna. Det är nämligen lätt att glömma bort de enkla principerna när det kommer till ekonomi. Du kanske börjar fokusera på komplicerade strategier för att försöka nå framgång eller försöka att hoppa på den senaste flugan. Verkligheten är dock att grunden för långsiktiga välstånd byggs enklast sakta från grunden.

Innan du ger dig på mer avancerade strategier så rekommenderar jag dig att först läsa mina 5 grundtips. Om du fokuserar och jobbar hårt samtidigt som du följer du dessa fem tips så vågar jag lova dig att framgången är garanterad.

Utöka sin förmögenhet

1. Tjäna mer än du spenderar
Detta är grunden för all finansiell rådgivning. Låt oss vara ärliga: om fler människor skulle följa detta råd, skulle vi inte ha så mycket onödiga skulder. Alla vet att du ska tjäna mer pengar än du spenderar varje månad. Men det verkar vara lättare sagt än gjort för en del. Om du räknar med att förbättra levnadsstandarden och öka kostnaderna på lång sikt, så bör du planera och börja tjäna mer pengar redan nu. Det är ett grundläggande tänk att hela tiden hålla marginalerna på rätt sida. Om det händer du överskrider din inkomst, måste du agera direkt och antingen börja tjäna mer pengar eller så måste du skära ner dina utgifter. Så enkelt är det.

2. Investera
Ibland måste du ta en chans. Du kommer aldrig kunna bygga en långsiktig förmögenhet genom att behålla dina pengar på ett sparkonto. Istället måste du börja investera. Pengarna måste ”jobba” annars förlorar de bara sitt värde med tiden. Det är faktiskt inte så svårt att komma igång med investeringar. Du kan först börja med 500 kr hos en online mäklare eller bank. Använd dina första kronor genom att investera ex. i (lågpris) indexfond eller aktier i investmentbolag. Det kan vara en bra start. Med tiden skapas besparingar som du har glädje av längre fram. Dina besparingar kan senare t.ex. användas till insatsen för ett eget boende. Sedan rullar det bara på.

3. Skydda dina tillgångar
Glöm inte att skydda det du redan har. Att få rätt försäkringsskydd kan hjälpa dig att undvika ekonomisk ruin inför det oväntade. Ditt hem, din bil och inkomst ska alltid vara försäkrade. Dessutom bör du ha någon form av livförsäkring/sjukförsäkring. Alla dessa åtgärder hjälper dig att skydda dina tillgångar från ekonomisk katastrof ifall olyckan skulle vara framme.

4. Planera för nödsituationer
Du vet aldrig vad som kommer att hända härnäst. så du måste alltid vara redo för en oväntad händelse eller nödsituation, Oavsett om du har planerat med matkonto och försäkringar så bör du alltid ha en plan för att hantera större oförutsedda utgifter. Det kan vara ett eget katastrofkonto eller kanske sälja sin båt. Huvudsaken är att man har en plan.

5. Utveckla dig själv
Till sist vill jag påminna om att inte glöm att investera i dig själv. Några av de rikaste människorna i världen har alltid tagit sig tid att ta in ny information, utveckla nya färdigheter och fortsätta att lära sig nya saker. Kunskap kan man aldrig få för mycket och ska aldrig undervärderas, Så investera hela tiden i dig själv och utveckla den kunskap som behövs för att göra dig mer framgångsrik.
Ta dig tid att utvecklas som person så har du en större chans att bli mer framgångsrik.