Gratistjänsten Bredbandskollen är en riktigt bra tjänst som enkelt mäter och visar vad du har för prestanda på din internetuppkoppling. Men när ni mäter prestanda via sidan bredbandskollen.se är det några saker ni bör tänka på. Bredbandskollen använder sig av Adobe Flash, vilket olika internetbrowsers kan ha problem med.

Jag fick t.ex. olika resultat när jag jämförde Firefox, Chrome, Internet Explorer på PC och Safari på iOS. Det var dessutom ganska mycket som skilde dessa åt.

Den browser som visade troligast resultat och hanterade Adobe flash bäst var Internet Explorer. Både Chrome och Safari visade riktigt dåliga resultat.

Använder du MAC och får dåliga resultat i bredbandskollen så rekommenderar jag dig därför att även pröva en Windows baserad dator med IE. Bara för att se om du får olika resultat som jag fick. Samma sak om du normalt brukar använda Chrome eller Firefox.

Till sist vill jag därför rekommendera er att testa bredbandskollen via Internet Explorer först.  Innan ni ringer och fel anmäler hos er internetleverantör.