De flesta människor har aldrig tagit sig tid att spendera 10 dagar med att rena våra kroppar från slaggprodukter och gifter. Bara 10 dagar kan öka ditt välmående på fler sätt än du trodde vart möjligt. Även om du känner dig frisk och mår bra så kanske du inte inser att hur du mår är inte ditt optimala tillstånd. En naturlig detoxkur renar kroppen från slaggprodukter och gifter och kan leda till ett flertal hälsofördelar som du kan läsa mer om här.

 

 

1. Få mer energi och bli piggare

Känner du dig ständigt trött och har mindre energi? Även om du är smal och inte behöver gå ner i vikt kan trötthet, koncentrationssvårigheter, huvudvärk, magproblem, allergier eller andra hälsoproblem kan en detox vara precis vad du behöver. De flesta av oss kopplar inte detta till att våran kropp samlat på sig gifter men i många av dess fall kan det betyda att din kropp faktiskt behöver en avgiftning.

 

 

2. Gå ner i vikt

Det har visat sig att för att kunna gå ner i vikt behöver vi ha en optimal ämnesomsättning. En detox renar kroppen från ämnen som hindrar förrbränningen och hjälper kroppen att gå ner i vikt effektivt. Är din kropp i obalans så innebär det att kroppen lagrar mer fett och minskar kroppens förmåga att känna sig mätt. Detta är anledningen till att en naturligt detoxkur kan öka ditt välmående effektivt genom att få igång din ämnesomsättning och fettförbränning.

 

 

3. Minska sötsuget och småätandet

Faktum är att socker och mjöl är starkt beroendeframkallande. Vetenskapen bakom det är klart och övertygande. I själva verket är socker åtta gånger mer beroendeframkallande än droger! Om du försöker använda viljestyrka för att gå ner i vikt så finns det därför en stor chans till att du kommer att misslyckas. Du måste ofta använda vetenskapen för att bli av med  beroendeframkallande begär av socker, mjöl och välsmakande onyttig mat. En detoxkur renar kroppen från dessa slaggprodukter och avfall som samlats i kroppen vilket hjälper dig att stå emot sötsuget bättre och därmed öka dina resultat.

 

4. Få en nystart!

 

Alla vi människor lever ibland ett liv som inte är optimalt för vår hälsa och välmående. Vi får alla ibland för lite sömn, för lite motion, för mycket dålig mat, stressar för mycket, får inte tillräckligt med tid för oss själva och så vidare. För att komma ur den dåliga spiralen kan du prova en naturlig detoxkur. En detoxkur innebär att du äter enkla, välsmakande livsmedel. Du röker inga cigaretter eller dricker alkohol under dessa 10 dagar. Försök också att undvika socker, mjöl, bearbetade livsmedel och koffein. Sov i snitt 7-8 timmar per natt, utför motion och ta tid för dig själv.