Om det var möjligt, så skulle nog att skicka behovet av att utföra ett stambyte i en fastighet vara det mest elaka du kunde göra mot någon. Som tur är, kommer detta inte vara något som går att skicka eller belasta någon med. Dock är det så att alla fastighetsägare och bostadsrättsföreningar vet att stambyte också är något oundvikligt. Här finns det metoder som stamrenovering (relining), som kan skjuta ett stambyte på framtiden. Frågan är dock om detta är kostnadseffektivt då det stora stambytet ändå måste utföras i ett senare skede.

Vad är ett stambyte

För att snabbt få en uppfattning om vad ett stambyte är, så kan det enkelt förklaras med att alla vattenrör, avloppsrör samt vattenledningar byts ut i en fastighet. Det låter dock enklare än det är, då ett stambyte alltid medför att väggar, golv samt ibland tak rivs eller bilas upp i fastigheten. Detta betyder att ett byte av stammar i en fastighet också kommer att medföra ett behov av badrumsrenovering. Många gånger väljer också fastighetsägare och ägare av bostadsrätter att utföra en köksrenovering vid stambyte då detta kan vara ett mycket kostnadseffektivt val.

Sarab Entreprenad AB utför stambyte i Stockholm

Alla fastighetsägare som söker en entreprenör som erbjuder ett komplett stambyte med totalentreprenad och kvalitetssäkring, kan välja Sarab Entreprenad AB. På så sätt får du ett seriöst företag inom bygg- och anläggning som har stor erfarenhet av stambyten från planering till slutbesiktning. Dessutom finns erfarenheten av över 1500 badrumsrenoveringar, där många varit i samband med stambyte.

För dig som vill läsa mera information innan du bestämmer dig för detta stora projekt finner du stambyte.se som är den största informationskällan om stambyte i Stockholm, för alla som vill ha koll på vad som gäller från planering till slutbesiktning.